18 Ara 2013

Gözden Kaçırılan Bir Ayrıntı Daha






Bilgi ve tecrübe yeterli mi?

Bilgin olmak saygınlıktır. Birçok insan bilgi ve tecrübesini geliştirerek kariyerinde yükselmek, bilgi birikimiyle de saygın bir kişi olmak ister. Bu nedenle insanlar sürekli kendisini geliştirmekte ve mesleki eğitim alarak, bilgi düzeyini artırmaktadır. Fakat sürekli yerinde saydığını düşünen bir çok kişi vardır. Bu gayret, hedeflere ulaşmak için yeterli midir? Bence tek başına mesleki eğitim almak yetmemektedir. Bu bilgilerin servis edilmesi de bir o kadar önemlidir.


12 Ara 2013

Şaştık Kaldık Bu Duruma



         





Son zamanlarda neredeyse dakika itibariyle yönetmelik takip eder olduk. Her an ne çıkacağını bekler, acaba mevcut yönetmelik ve uygulamalarda bir değişiklik var mı? Son dakika bir değişiklik olmuş mudur? Sorusu beynimizin kenarında pusuda yatar oldu. 


5 Ara 2013

İ.K Yöneticileri Hakettiği Değeri Göremedi




Yıllardır İş Sağlığı ve Güvenliği konularında iş kanunu hükümleri uygulandı. Bu maddelerin her zaman takipçisi ve uygulayıcısı Personel ve İ.K yöneticileri oldu. Bu konuda uzun yıllar çalışmış İ.K yöneticileri çok mücadele etti ve çaba harcadı. Herzaman İSG Kurul toplantılarının asil üyeliğini yürüttü. Zorunlu eğitimlerinden, koruyucu malzemelerinin teminine kadar, bütün İSG konularının uygulatıcısı, takipçisi oldu. Yeri geldi teknik eleman oldu , yeri geldi iş kazalarının nedenlerini araştıran bir istatistik uzmanı. Gelen müfettişlerin İSG konularında muhatabı her zaman İ.K yönetmenleri oldu.

2 Ara 2013

Ücret Yönetimi





Yıl sonu yavaş yavaş yaklaşmakta. Ve tüm çalışanlarda tatlı bir telaş, ortak bir heyecan ve merak. Acaba genel maaş artış oranı ne olacak? gösterdiğim performansa göre hak ettiğim artış söz konusu olacak mı? sorularını şimdiden duyar gibiyim.

29 Kas 2013

İ.K Profesyonellerinin Buluşması


     20.11.2013 günü ik yöneticileri yemeğine katıldım. Nezih bir ortamda gerçekleştirilen etkinlikte, meslektaş yeni dostlar edindim. her biri

28 Kas 2013

Bir Çok Kişinin Merak Ettiği O Sorunun Cevabı




Birçok kişinin merak ettiği konulardan biri budur. Çünkü müracaat ettikleri bir çok iş yerinden eli boş dönen, hatta görüşmeye bile çağrılmayan insanların ortak sorusu; Acaba nerede hata yapıyorum.? Halbuki bu işe çok uygundum? Aradıkları özelliklerin hepsine sahiptim, niye ben tercih edilmedim?

27 Kas 2013

Bunu Önemsemeyen İşyerlerinde Sonuçları Kötü Oldu....




İş yerinin büyümesi, gelişmesi ve üretim kapasitesini artırması için şüphesiz çok büyük öneme sahiptir çalışanlar. Çalışanın motivasyonunun düşük olması, üretim gücünü etkileyecek ve üretim sayısı azalacaktır. Böyle bir durumda işlerin yetişmesi için ilave personellere ihtiyaç duyulacak ve iş gücü maliyetleri artacaktır. Bu durum motivasyon konusunun sonuçlarından sadece biridir.
Sırf bununla da kalmamaktadır.

Merhaba


Hoş geldiniz.

Bloğum da İnsan Kaynakları, Sosyal Güvenlik ve İSG konularında düşüncelerimi, elde ettiğim bilgileri sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağım. Bilgi paylaşınca değerlidir.

Bloğumun amacı;