27 Kas 2013

Bunu Önemsemeyen İşyerlerinde Sonuçları Kötü Oldu....




İş yerinin büyümesi, gelişmesi ve üretim kapasitesini artırması için şüphesiz çok büyük öneme sahiptir çalışanlar. Çalışanın motivasyonunun düşük olması, üretim gücünü etkileyecek ve üretim sayısı azalacaktır. Böyle bir durumda işlerin yetişmesi için ilave personellere ihtiyaç duyulacak ve iş gücü maliyetleri artacaktır. Bu durum motivasyon konusunun sonuçlarından sadece biridir.
Sırf bununla da kalmamaktadır.
İş yerinden Ayrılan her personel, iş yerinde elde ettiği bilgi birikimi ile ayrılacak, yerine gelen  personelin bu bilgiye ulaşması ve istenen verimin alınması zaman alacaktır. Bu süre zarfında işletme için zaman ve para kaybı oluşacaktır.

Motivasyonun diğer sonuçlarından biride,
Profesyonellerin çalışmak istediği firma seçiminde kuşkusuz o firma çalışanlarının uzun vadeli oluşu gelecek güveni mesajı vermektedir. Birçok profesyonelin ortak aradığı özelliklerden biride budur. Bu nedenle mevcut çalışanların uzun süreli oluşu firmanın çalışan beklentilerine karşı ilgisiz olmadığını gösteren verilerden biridir.

 Özetle Motivasyon profesyonelleri kazanma yolunda çok önemli bir adımdır.  Fakat Sonrasında bu profesyonelleri tutabilmek içinde yine motivasyona ihtiyaç vardır. Birbirine paralel ve doğru orantılıdır.
Motivasyon konusu bunlarla sınırlı değildir elbette. İlerleyen günlerde tekrar bu konuya değinip detaylandırmaya çalışacağım. Şimdilik Hoşçakalın.


Bana ulaşın:

Takip Edin


Bunu Paylaşın