2 Ara 2013

Ücret Yönetimi





Yıl sonu yavaş yavaş yaklaşmakta. Ve tüm çalışanlarda tatlı bir telaş, ortak bir heyecan ve merak. Acaba genel maaş artış oranı ne olacak? gösterdiğim performansa göre hak ettiğim artış söz konusu olacak mı? sorularını şimdiden duyar gibiyim.


İ.K çalışanları  için yine yoğun günler başlıyor.
Genel olarak ülkemizde performans bazlı ücret belirleme yöntemi kullanılmaktadır. Yıllar süren araştırmalar sonucu bu yöntemin getirisinin daha çok olduğu ve çalışan performansında etkisinin artı yönde olduğu düşünülmektedir.  İş yerinden iş yerine, sektörden sektöre değişse de, genel olarak personelin yetkinlikleri, performans değerlendirme sonuçları, bölüm bazlı ücret sıkalasının oluşturulması, , yönetici görüşlerinin alınması süreçleri, iş değerlemelerinin gözden geçirilmesi ve en önemlisi personel giderlerine ayrılan bütçe, ücret yönetimindeki birkaç başlığı oluşturmaktadır. Fakat bunların yanında en önemli madde ise asgari ücret. Yani yemeğin yağı tuzu diyebiliriz.
nitelikli iş görenleri çekmek, mevcut iş görenleri elde tutmak, motive edicilik, performansı yükseltmek gibi nedenler ile ücret yönetiminin sağlıklı yapılması ve ehil ellerde bulunması iş yeri için çok önemli bir konudur. Zira kaş yaparken göz çıkarıp eldeki iş görenlerde kaybedilebilir. Hassas bir terazi gibi, ağırlığı dengelemek çok önemlidir bu süreçte. Bu zor süreçte tüm meslektaşlarıma kolaylıklar diliyorum.

Takip Edin


Bunu Paylaşın