24 Ağu 2016

İnsan Kaynakları Çalışanları 2016 Ücret Tarifesi Açıklandı



İzmir Merkezli Ege Bölgesi nin en büyük İnsan Kaynakları topluluğu olan YİNKAT tan bir ilk daha geldi. İzmir ve Ege Bölgesi için, 2016 İnsan Kaynakları çalışanı ücret tarifesi. Bu tarife ile İnsan Kaynaklarında statü ve ücret karmaşasına son verildi.
Bir çok ik çalışanı alması gereken ücreti bilmediği için, iş görüşmelerinde ücret talebini iletmekte güçlük çekmekteydi. Belirli bir standardın olmaması insan kaynaklarında dengesiz rekabete yol açmakta ve bunun sonucunda işin kalitesini ciddi anlamda etkilemekteydi. Statü ve ücretler bir birine geçmiş, kimi yerde memur müdürden fazla maaş alır hale gelmişti. Tam bu noktada YİNKAT Yeni İnsan Kaynakları Topluluğu devreye girdi. Yapılan bu ücret tarifesi düzenlemesi ile, YİNKAT, İK nın geleceğine önemli bir katkı sağlamış oldu. Gelelim ücretlere ilişkin detaylara;
İnsan Kaynakları destek personeli ücreti ve İnsan Kaynakları asistanı ücretinin Asgari ücrette olduğunu görüyoruz. Bu normal olarak mesleğin en düşük pozisyonu ve başlangıç ücreti olarak belirlenmiş,
Bir üst title olarak İnsan Kaynakları elemanı ücreti, İnsan Kaynakları memuru ücreti, İnsan Kaynakları görevlisi ücreti ve İnsan Kaynakları uzman yardımcısı ücretini tek kalemde görmekteyiz. Bu title seviyeleri birbirine eşittir. İnsan Kaynaklarında minimum 1 yıl tecrübe arandığı bu title grubunda ücret 1.500 TL olarak belirlenmiştir.
Sonrasında İnsan Kaynakları Sorumlusu ücretini, İnsan Kaynakları Uzmanı ücretini ve İnsan Kaynakları yetkilisi ücretini görmekteyiz. Bu titlede minimum 3 yıl toplam tecrübe arandığını ve yaptığı işin sorumlusu olduğu bir pozisyon grubunu görmekteyiz. Minimum ücreti 2.500 TL olarak belirlenmiştir.
Artık yeni titleler işin uzmanı kişileri isimlendirmektedir.
İnsan Kaynakları Kıdemli Uzmanı ücreti, İnsan Kaynakları Ekip lideri ücreti, İnsan Kaynakları Şefi ücreti, İnsan Kaynakları Müdür yardımcısı ücreti ve İnsan Kaynakları Yöneticisi ücreti. Bu grupta minimum tecrübe 5 yıl olarak belirlenir. Altındaki ekibi yöneten İK çalışanları bu grupta yer alır. Müdürden aldıkları talimatı iş payı yaparlar. Altındaki ekibe doğru bir şekilde pay ederler. Ekibin yaptığı işlerden birinci derecede sorumludur. Bu pozisyon grubunun ücretinin minimum 3.500 TL olarak belirlendiğini görmekteyiz.
Artık üst düzey İK yönetimine geldik.
Bu titlede İnsan Kaynakları müdürü ücretini görmekteyiz. Minimum 10 yıl tecrübe istenen bu titlede, ayrıca bu on yılın minimum üç yılında bir alt kademede dahil yöneticilik yapmış olması istenmektedir. Tüm ekibin ve Firma İK stratejilerinden sorumlu olan bu title ücreti 5.000 TL
Son olarak İnsan Kaynakları Direktörü ücretini görüyoruz. Minimum 10 Yıl tecrübeye ilave olarak minimum 5 yıl İK müdürlüğü ve üstü görev tecrübesi aranmaktadır. Bu pozisyon, birden fazla İK müdürüne sahip, değişik lokasyonlara sahip işyerlerinde, İK müdürlerinin koordine edilmesi amacı ile oluşturulur.Ve ücreti Minimum 10.000 TL ile başlar.


YİNKAT tan alıntıdır. Orjinal metni görmek için tıklayınız..
İzmir ve Ege Bölgesi için İnsan Kaynakları Çalışanlarının 2016 Yılı için, Asgari ücret tarifesi açıklanmıştır.

İnsan Kaynakları Destek Personeli - Asistanı ücreti                                         : 1.300 TL Net/Ay
İnsan Kaynakları Elemanı - Memuru – Görevlisi -Uzm.Yrd. ücreti                : 1.500 TL Net/Ay
İnsan Kaynakları Sorumlu - Uzm. - Yetkilisi ücreti                                         : 2.500 TL Net/Ay
İnsan Kaynakları Kd.Uzman - Ekip Lideri-Şefi-Md.Yrd-Yöneticisi ücreti     : 3.500 TL Net/Ay
İnsan Kaynakları Müdürü ücreti                                                                       : 5.000 TL Net/Ay
İnsan Kaynakları Direktörü ücreti                                                                     :10.000 TL Net/Ay

Not: Belirlenen rakamlar pozisyon için minimum değerdedir.